GRF GRF GRF
ОбавештењаBeogradski tim evropskog projekta euPOLIS poziva medije i sve zainteresovane građane na druženje i razgovor u subotu, 29. oktobra od 12-16 sati na Zemunskom keju kod spomenika Stare železničke stanice (kod stubova), kada će euPOLIS stručnjaci predstaviti sledeću fazu projekta tematskog parka i euPOLIS eko-obrazovnog centra na Zemunskom keju, u koji su utakani i komentari građana sa prethodne tri radionice.

Domaći stručni tim koji čine predstavnici Mikser Udruženja, Građevinskog fakulteta u Beogradu, kompanije EnPLUS i Grada Beograda će u subotu građanima detaljno pojasniti i sva rešenja inspirisana prirodom koja se projektom euPOLIS planiraju u budućem pokaznom euPOLIS parku i eko-obrazovnom centru, projektovanim da poboljšaju zdravlje i dobrobit svih korisnika unapređenog prostora na Zemunskom keju.

Priključite se razgovoru o predloženim rešenjima, o čistijim načinima prečišćavanja vode, biofilterima, zelenilu koje nas čini zdravijim i srećnijim, i još mnogo toga.

Dođite da razmenimo ideje i zajedno stvaramo bolji komšiluk za sve!

Više informacija o projektu i trenutnom statusu:

Cilj projekta euPOLIS je unapređenje planiranja gradova kroz uvođenje rešenja zasnovanih na prirodi (nature-based solutions) i participaciju građana u procesima odlučivanja o pitanjima zajedničkih, javnih prostora. U Beogradu, kao jednom od četiri evropska demonstraciona grada (uz danski Gladsaks, Lođ u Poljskoj i Pirej u Grčkoj), ova rešenja će imati praktičnu primenu kroz tematski park i eko-edukativni centar na Zemunskom keju na čijem projektu upravo radimo, a čija se izgradnja planira u narednoj godini.

Do sada smo održali tri interaktivne radionice sa građanima, komšijama i prolaznicima na Zemunskom keju kako bismo što bolje razumeli njihove potrebe i očekivanja. Nakon toga su euPOLIS eksperti inkorporirali komentare u idejno rešenje koje uskoro planiranmo da podelimo sa građanima i svim relevantnim akterima u neposrednoj teritorijalnoj blizini demo lokacije, u subotu, 29. oktobra od 12-16 sati na Zemunskom keju kod stubova Spomenika Stare železničke stanice.

Eko-edukativni centar je deo rešenja tematskog parka koji po završetku projekta ostaje u nasleđe zajednici i koristiće za edukaciju o prirodom inspirisanim rešenjima u urbanim sredinama, kao i za niz kulturnih i obrazovnih aktivnosti sa ciljem povezivanje zajednice i svih njenih aktera. Uz demonstracioni kutak centra koji će prikazivati rešenja primenjena u praksi, prostor će biti otvoren za sve vrste radionica, predavanja, izložbi i drugih aktivnosti organizacija i institucija u neposrednoj blizini centra.Kontakt: Alekandra Malušev, Mikser / 069 342 45 22

Додатне информације о активностима на пројету euPolis можете наћи на страници .