GRF GRF GRF
Актуелности

International Civil Engineering Competition (ICEC)

ICEC (International Civil Engineering Competition) је међународно такмичење студената грађевинских факултета које се одржава под окриљем Међународног удружења студената грађевинарства IACES (International Association of Civil Engineering Students).
Сваки локални комитет IACES-a на свом матичном факултету организује локалну фазу такмичења, чији се победници пласирају у финале. Ове године, планирано је да се финална фаза такмичења одржи у Порту, Португал, средином јула 2023. године.

Локална фаза такмичења за студенте са Грађевинског факултета Универзитета у Београду одржаће се 09. априла 2023. године. Победнички тим осваја награду у износу од 300€ и стиче могућност да се натиче са колегама из иностранства у финалној фази такмичења!

Тимови сачињени од три студента опробаће своје знање у решавању изазова из области конструкција, материјала и хидротехнике. Изазове ће осмислити, представити и оцењивати професори и асистенти Грађевинског факултета у Београду. Изазов ће представљати практичан задатак који би се тицао коришћења софтвера за пројектовање, прављења или склапања модела од датих материјала уз теоријски прорачун (уколико је потребно), који би се потом подвргао мерењу и нумеричким путем оценио. Такмичари ће бити студенти основних и/или мастер студија који не морају бити чланови IACES-a. Комуникација између такмичара, асистената и професора ће се одвијати на енглеском језику.
Позивамо те да оформиш свој тим и пријавиш се за учешће на такмичењу путем линка.

Пријаве трају до 31.марта 2023. године.

ЛК Београд има за циљ да овим пројектом мотивише своје колеге студенте Грађевинског факултета у Београду да на креативан начин употребе знања стечена на факултету и опробају се у изазовима из струке на неконвенционалан начин.

За сва додатна питања можете нас контактирати путем e-mail-a: iaces.lcbelgrade@gmail.com