Hidro
 RečnikPar reči o projektu Hidro Rečnika


Kao studenti građevinarstva, često smo bili u (ne)prilici da se susrećemo sa pojmovima iz engleske građevinske terminologije i onda preturamo po internetu, rečnicima, gledamo slike i naslućujemo šta znači reč koja je nama potrebna, onda se nerviramo jer naš fakultet nema stručan engleski kao predmet. Želja nam je da kolegama studentima, ali i inženjerima koji se u praksi daleko češće sa ovim problemom susreću, olakšamo muke i na jednom mestu pružimo rečnik termina iz HIDRO struke.

Naši profesori i asistenti će kontrolisati i usmeravati razvoj našeg projekta, i na taj način obezbediti kvalitet. Pozivamo i ostale profesore i asistente da angažuju snage, svoje i studentske, kako bi rečnik iz godine u godinu rastao i proširivao se.

Pozivamo i sve koji imaju konstruktivne kritike da nam se jave preko KONTAKT stranice.

Na kraju, pozivamo kolege sa ostalih smerova koji su dobre volje, da se uključe u naš rad i jednog dana naprave rečnike svojih oblasti.


I na kraju, studenti-autori sajta su:

  • Danijela Jelušić
  • Dušanka Šobotić
  • Jovana Anđelić
  • Robert Ljubičić

Za oblasti Osnove ekološkog inženjerstva i Upravljanje čvrstim otpadom zahvalsnost dugujemo koleginici Amandli Hil (eng. Amandla Hill).


Da budemo ljubazni i da pomenemo...


... sve one sajtove sa kojih smo pozajmili ideje, prevode, linkove, i sl: